zondag 19 februari 2012

Sushi-time!

















Na weken smeken gingen we gisteren eindelijk sushi maken. Pap & ik stonden al om vier uur in de keuken en kregen gelukkig snel gezelschap van Kim. Het is een nogal een tijdrekkend en vooral heel precies werkje. Met rijst die aan je vingers plakt, zeewier dat met water vast moet "plakken" en rauwe vis dat eruit ziet als biefstuk hebben wij toch een verrassend lekker resultaat op tafel gezet. We hadden tonijn met rijst en zeewier, rolei (nee, niet roerei) en natuurlijk de orginele sushi-rolletjes. Na een kleine aarzeling weet iedereen het te waarderen en onder genot van een witte rijstwijn (die naar kaasfondue smaakte) was het een verrukkelijke maaltijd! Zeker een aanrader, maar waarschijnlijk lukt het wel alleen onder leiding van een deskundige of iemand die het vaker heeft gemaakt, anders plakt de rijst aan de muren en de vis aan het plafon.

6 opmerkingen:

Liselotte Roodbol zei

En van wie zijn de helft van deze smakelijke foto's?? ;)

Anoniem zei

ik smul nu alweer als ik dr aan denk :) ... bel me aub voor de volgende sushi sessie :P

Lidi zei

ja, ik ben er ook graag bij de volgende keer! ziet er heerlijk uit!

Je vader zei

Ja, ik krijg nu alweer trek bij het zien van die lekkere foto's

mama zei

Het zag er ook zo mooi uit!

Anoniem zei

Mjammm... M'n zusje is al best professioneel qua sushi maken, mr ik zal nog moeten wachten tot ik zoveel geduld heb. Wel echt supergeweldiglekker! XD