
Ik was laatst met mama naar de stad en toen hebben we bij de Coffee Compagnie op de Dam een cupcake gegeten. Het kwam van Lily's Cupcakes. Toen heb ik thuis meteen op internet het recept van Cupcakes gezocht en gevonden. Ik ga het zeker een keer op een saaie zondagmiddag maken, want ik ben verkocht!
Cupcake Recept
Ingrediƫnten voor 14 personen
VOOR HET DEEG
1 tl . zout
2 tl. bakpoeder
256 gram bloem (ik verander de hoeveelheid n.a.v een reactie!)
100 gr. suiker
200 ml. melk
100 gram gesmolten boter (of vloeibare boter van becel)
1 ei
1 tl. amandel aroma
1 tl. vanille aroma
NUTELLA ICING (GLAZUUR)
85 gr. boter (vloeibare boter gaat heel goed!)
150 gr. poedersuiker
40 ml. melk
1/2 tl. vanille aroma
100 gr. Nutella
Hulpmiddelen
Muffinvorm; evt. papieren vormpjes voor in de muffinvorm (hoef je niks in te vetten); Kom
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden C
Bereidingswijze
Meng het zout, bakpoeder en bloem door elkaar
Roer de melk, boter, suiker, aroma`s en ei door elkaar en voeg het mengsel toe aan de bloem
Kort doorroeren met een vork. De muffins bakken in 20 min. op 180 graden c.
ICING (GLAZUUR)
Klop de boter samen met de poedersuiker tot een romige massa. Voeg de melk, Nutella en aroma erbij en klop het mengsel nog 1-2 minuten!
Icing over de gebakken muffins doen. (Met een spuitzak gaat het goed)
En smullen maar.
Serveertips
TIP: De icing (glazuur) is ook erg lekker om op b.v. een versgebakken cake te doen!!
Cupcake Recept
Ingrediƫnten voor 14 personen
VOOR HET DEEG
1 tl . zout
2 tl. bakpoeder
256 gram bloem (ik verander de hoeveelheid n.a.v een reactie!)
100 gr. suiker
200 ml. melk
100 gram gesmolten boter (of vloeibare boter van becel)
1 ei
1 tl. amandel aroma
1 tl. vanille aroma
NUTELLA ICING (GLAZUUR)
85 gr. boter (vloeibare boter gaat heel goed!)
150 gr. poedersuiker
40 ml. melk
1/2 tl. vanille aroma
100 gr. Nutella
Hulpmiddelen
Muffinvorm; evt. papieren vormpjes voor in de muffinvorm (hoef je niks in te vetten); Kom
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden C
Bereidingswijze
Meng het zout, bakpoeder en bloem door elkaar
Roer de melk, boter, suiker, aroma`s en ei door elkaar en voeg het mengsel toe aan de bloem
Kort doorroeren met een vork. De muffins bakken in 20 min. op 180 graden c.
ICING (GLAZUUR)
Klop de boter samen met de poedersuiker tot een romige massa. Voeg de melk, Nutella en aroma erbij en klop het mengsel nog 1-2 minuten!
Icing over de gebakken muffins doen. (Met een spuitzak gaat het goed)
En smullen maar.
Serveertips
TIP: De icing (glazuur) is ook erg lekker om op b.v. een versgebakken cake te doen!!
3 opmerkingen:
En dan zijn er nog talloze variaties... Alleen niet goed voor mensen met zere tanden!
Cupcakes van de Magnolia Bakery in New York!! Kwijl kwijl...
Mmmmmmmm, ondanks zere tanden.....
Een reactie posten